IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конституционализмът се сблъсква с популизма в САЩ и Великобритания

Формалните характеристики на правителствената власт не могат напълно да определят нейното упражняване

10:42 | 20.09.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Британският парламент бе разпуснат за пет седмици от Борис Джонсън със съгласието на кралицата. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският парламент бе разпуснат за пет седмици от Борис Джонсън със съгласието на кралицата. Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 09:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 3
georgi_shum
преди 4 години
Ти дени.л ли си или да? Резултатата от референдума Няма правни последици. Според законодателство на ЮК. Има политически такива. И за държава като ЮК е важно да го уважи. Но е важно да стане по законен начин с Парламентарно съгласие. Това, което Джонстън направи е Явен Опит да заобиколи закона. Дали е противоконституционен ще реши съда тия дни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
ДХДО
преди 4 години
Формалните характеристики на правителствената власт не могат напълно да определят нейното упражняване===Преведено на български : мнението на суверена по конкретни въпроси е задължително да се взема предвид от законотворци и изпълнителна власт само, ако съвпада с това на WSJ и ората, къде седят зад него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
Valentin13
преди 4 години
Господин Петър Нейков, статията под която сте се подписали е абсолютно неистинска, бих казал чиста лъжа. Британия - Джонсън не е потъпкал никакъв закон. Спирането на работата на Парламента е абсолютно законно. Освен това Джонсън се опитва да изпълни закона, че резултата от референдума е абсолютно задължителен. 3 години тези, които нарушават закона - лейбъристи/социалисти/либерали - се опитват с трикове, да не изпълнят закона. Така, че нарушителите на закона са тези, които вие наричате "конституционалисти". Т.е. писаното то вас е кръгла и безпросветна лъжа.Щатите - Тръмп беше обвинен в безброй нарушения. Въпреки мнозинството на демократите в Конгреса, се оказа че всичко е лъжа. Скоро се очаква бивши величия клонящи кам Демократическата партия да посетят Синг-Синг, за нарушаване на Конституцията. Така, че и тук казаното от вас е точно обратното на истината.Не знам дали сте лъжец по принцип или просто нищо не разбирате.Би трябвало да знаете, че писаното остава, и един ден ще се срамувате за писаните лъжи от вас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
khao
преди 4 години
добра статия, не велика, но бива !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още